4 metode de amenajat grătare de grădină

4 metode de amenajat grătare de grădină

 

Grădina casei tale reprezintă locul ideal de relaxare pentru tine, familia și prietenii tăi. Astfel indiferent că vorbim de un grătar, o gradină cu flori, o fântână sau o mică seră, există metode de a crea un aspect plăcut, simplu și eficient.

Dacă tocmai ți-ai cumpărat o casă sau vrei să schimbi ceva la grădina ta, dar și daca ai de gând să vinzi sau să dai spre închiriere o locuință designul exterior este foaste important. O grădina amenajata frumos nu doar că îți conferă o stare de bine, iar decorarea acesteia poate fi o activitate pentru întreaga familie, dar poate și crește prețul la vânzare sau închiriere.

În acest articol vom vorbi despre grătare de grădină și câteva dintre formele pe care acestea le pot îmbrăca. Odată cu venirea vremii calde o activitate plăcută care să aducă împreună familia și prietenii este organizarea unei petreceri la grătar. Dacă dorim să folosim ceva mai estetic, dar și mai practic decât banalul grătar de fier soluția este cel făcut din beton, cărămidă sau alte materiale similare.

 

Iată 4 metode prin care îți poți amenaja un gratar în aer liber:

 

1.Grătar multifuncțional

 

Una dintre variante ar fi crearea unui grătar multifuncțional precum acesta realizat de cei de la mesteresti.ro

Apeland la o astfel de variantă îți poți crea o adevărată bucătărie în aer liber, utilă nu doar la făcut grătar dar și alte preparate precum pânie, pizza sau cozonaci. Astfel de construcții sunt făcute la comandă, pot fi personalizate și o echipa de profesioniști se ocupă de transport, montare, racordarea la apă dacă este cazul. Dar un dezavantaj ar pute fi prețul mai ridicat care poate depăși 10.000 lei.

 

  2. Grătar de la magaziele de bricolaj

gratar_Etna

O varianta mai ieftină dar nu atât ce complexă este achiziția unui gratar de gradină de la un magazin de bricolaje, unde se pot găsi numeroase modele cu prețuri începând de la 600 lei. Aceasta este ce mai întâlnită variantă datorită prețului accesibil, însă nu are același impact, iar la modele mai ieftine există riscul de a se deteliora și vor necesita înlocuire totală în timp.

 

3. Grătar realizat de la zero

 

Există și o metodă pentru cei ce își doresc să facă un grătar de exterior cu propriile mâini, de la zero. Aceasta necesită un anumit nivel de îndemânare și timp la dispoziție. În mediul online se găsesc multe surse de mare ajutor, una dintre acestea este un articol scris pe blogul: denisuca.com.

Se mai poate apela și la forumuri unde adesea se schimbă păreri legate de acest subiect și nu numai. Aici poți găsi informații utile dar și să pui întrebări sau să îți împărtășești proprile experiențe. Unul dintre aceste forumuri este: www.misiuneacasa.ro/forum

 

 4. Grătar de tipul fire pit

 

Gătarul este foarte popular deoarece are o componentă socială, iar dacă vrei să îți petreci seara alaturi de cei dragi o poți face într-un mod deosebit prin instalarea unui fire pit. Acesta este foarte popular în Statele Unite și nu numai, tocmai pentru că poți petrece timp alături de familie și prieteni, în jurul focului, în timp ce pregătești mancare. Acesta fiind util și când vremea e rece deoarece reprezintă o bună sursă de caldură, dar și un element vizual deosebit. Fire pit-ul este cea mai apropiată experiență de camping și de focul de tabără, direct la tine în grădină, într-un mediu plăcut și estetic. Prețul unei astfel de construcții se poate ridica la 5.000 de lei, dar poate reprezenta și un mare avantaj atunci când vrei să vinzi sau să închiriezi o casă.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *